Iets doen voor de molen?

Op dit moment hebben we 1 vacature:

Vacature molenvrijwilligers
 
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Vacature Molenvrijwilliger

Vind je draai bij de Molen de Roos!
Word molenvrijwilliger vanaf 4 uur per maand 

Molen de Roos, – de enige werkende korenmolen in de stad -, draait niet alleen op de wind, maar ook dankzij een groep enthousiaste molenvrijwilligers.Nu de molen vaker open is en steeds meer mensen de molen weten te vinden, zijn we op zoek naar energieke gastvrouwen, gastheren en (toekomstige) molengidsen, die bezoekers verwelkomen en wegwijs maken, die letten op de veiligheid en soms de molenaar een handje helpen.

We verwachten dat je minimaal eens per maand een dagdeel beschikbaar bent voor de molen. Vooral voor de zaterdagmiddag, maar ook woensdag en vrijdagmiddag kunnen we versterking gebruiken.

Een open, actieve houding, een beetje gevoel voor verschillende behoeften van bezoekers helpt mee aan een plezierig, boeiend en veilig gebeuren in de molen. Beheersing van de Nederlandse taal, maar ook Engels (of andere talen) is handig.

Als molenvrijwilliger maak je deel uit van een betrokken groep mensen, van jonge student tot ervaren oudere. Je maakt zelf kennis met de eeuwenoude techniek, cultuur, geschiedenis en het ambacht van graan tot meel en je laat anderen daarvan proeven. Je draait samen met een gids of molenaar en je ontvangt informatie en begeleiding die nodig is bij je taak in de molen.

Werken bij zo’n bijzonder levend monument geeft je het trotse blije gevoel van ‘Dit is onze molen!’

Wil je meedraaien als gastvrouw, gastheer of molengids? Neem dan contact op met Bert Satijn via info@molenderoos.nl voor een kennismakingsgesprekje.

Heb je interesse om iets te doen bij Delftse Molen de Roos, maar niet in deze functie? Ook dan gaan we graag met je in gesprek!