Breng de molentuin tot bloei

Update 28 april

Heel langzaam kruipt de temperatuur omhoog en is het wachten dat de wind gaat draaien zodat de plantjes gaan groeien en bloeien. Maar dat weerhoudt niet tot vele activiteiten in de Molentuin! Zo heeft de imker bijenkasten geplaatst, is er druk gewied om de bedden klaar te maken voor het zaaien van spelt, rogge en tarwe. Ook zijn de bordjes bij de desbetreffende planten en kruiden geplaatst en is er bij de ingang de molensteen geplaatst. Kortom de Molentuin wordt mooier en mooier!

 

 

 

 

 

 

 

Update 18maart 2021

Het voorjaar laat nog op zich wachten zeker wat de temperatuur betreft. Toch hebben verschillende vrijwilligers van de molentuin in weer en wind de pergola en de bank gerealiseerd. Het zijn robuuste bouwwerken geworden die tegen een stootje kunnen en waar we jaren plezier van zullen hebben.  Nu nog een stijging van de temperatuur zodat de planten tot groei en bloei kunnen komen!

 

 

 

 

Update 14 november: Het zit er op of liever gezegd het zit er in: de bloembollen, de heg en tal van planten die door verschillende vrijwilligers geplant zijn. Door de goede voorbereidingen liep het dan ook gesmeerd en werd er met veel plezier in de molentuin gewerkt.

Nu is het wachten op het voorjaar want dan moet er nog gezaaid worden: tarwe, rogge en spelt, deze graansoorten worden immers in molen de Roos gemalen. Dan gaat de imker bijenkasten plaatsen en wordt er nog een bank gemaakt waar je straks heerlijk kunt zitten met zicht op de tuin. Ook komt er een molensteen direct bij de ingang naar de tuin.

Kortom:  we hebben het dit jaar voor elkaar gekregen met inzet van de vrijwilligers dat de tuin nu ingevuld is en straks in volle bloei zal zijn!   

Update 10 november:  Na het uitzetten van de paden, zijn de paden ook voorzien van boomschors waardoor de contouren nog zichtbaarder geworden zijn en is het de hoogste tijd voor de beplanting. Komende weken gaan er  ruim 600 bollen in de grond waarna de vaste beplanting plaats zal vinden. Uiteraard hebben we de vrijwilligers weer nodig – helaas gezien de huidige coronaregels heel beperkt – en zal er ook deskundige begeleiding zijn zodat alles op de juiste manier geplant zal worden en de planten optimaal tot bloei kunnen komen!

Update 1 oktober: Na de symbolische start op 29 augustus door de kinderen, hebben we niet stil gezeten. Met hulp van veel vrijwilligers wordt er heel hard gewerkt want ondertussen is de grond is gefreesd, zijn er leidingen aangelegd voor besproeiing van de planten, compost verspreid en omgeploegd en zijn de paden uitgezet. Kortom in korte tijd worden de contouren van de molentuin steeds zichtbaarder!