Iets doen voor de molen?

Op dit moment hebben we 2 vacatures:

Vacature molenvrijwilligers
Vacature coördinator molenvrijwilligers
 
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Vacature Molenvrijwilliger

Vind je draai bij de Delftse Molen!
Word molenvrijwilliger vanaf 4 uur per maand 

Delftse Molen de Roos, – de enige werkende korenmolen in de stad -, draait niet alleen op de wind, maar ook dankzij een groep enthousiaste molenvrijwilligers.Nu de molen vaker open is en steeds meer mensen de molen weten te vinden, zijn we op zoek naar energieke gastvrouwen, gastheren en (toekomstige) molengidsen, die bezoekers verwelkomen en wegwijs maken, die letten op de veiligheid en soms de molenaar een handje helpen.

We verwachten dat je minimaal eens per maand een dagdeel beschikbaar bent voor de molen. Vooral voor de zaterdagmiddag, maar ook woensdag en vrijdagmiddag kunnen we versterking gebruiken.

Een open, actieve houding, een beetje gevoel voor verschillende behoeften van bezoekers helpt mee aan een plezierig, boeiend en veilig gebeuren in de molen. Beheersing van de Nederlandse taal, maar ook Engels (of andere talen) is handig.

Als molenvrijwilliger maak je deel uit van een betrokken groep mensen, van jonge student tot ervaren oudere. Je maakt zelf kennis met de eeuwenoude techniek, cultuur, geschiedenis en het ambacht van graan tot meel en je laat anderen daarvan proeven. Je draait samen met een gids of molenaar en je ontvangt informatie en begeleiding die nodig is bij je taak in de molen.

Werken bij zo’n bijzonder levend monument geeft je het trotse blije gevoel van ‘Dit is onze Delftse molen!’

Wil je meedraaien als gastvrouw, gastheer of molengids? Neem dan contact op met Marjolein Kenselaar via info@delftsemolen.nl voor een kennismakingsgesprekje.

Heb je interesse om iets te doen bij Delftse Molen de Roos, maar niet in deze functie? Ook dan gaan we graag met je in gesprek!

Coördinator Molenvrijwilligers

Vanaf 20 uur per maand


Vind je draai bij de Delftse Molen
Delftse Molen de Roos draait niet alleen dankzij de wind, maar ook dankzij een groep enthousiaste molenvrijwilligers.
Omdat de molen steeds meer bezoekers trekt, groeit ook onze groep van molenvrijwilligers; gastvrouwen en –heren, begeleiders van groepen en molengidsen.

Is het aansturen van vrijwilligers ‘koren op jouw molen’? Gaan regelen en organiseren je makkelijk af? En vind je het leuk om te netwerken? Dan is Coördinator Molenvrijwilligers bij Molen de Roos misschien iets voor jou!

Iets voor jou?
Als Coördinator Molenvrijwilligers ben je verantwoordelijk voor de gang van zaken rondom onze vrijwilligers en het vrijwilligers beleid. Je zorgt voor het rooster en werft en ondersteunt het vrijwilligersteam. En je onderhoudt contacten met platforms en organisaties, zoals Delft voor elkaar en het Erfgoedpodium.

Je maakt deel uit van een betrokken groep molenvrijwilligers. Door hen maak je in de molen kennis met de eeuwenoude techniek, de geschiedenis en het ambacht van molenaar.

Uiteraard helpen we je op weg en kun je rekenen op medewerking van vrijwilligers en bestuur. Werken bij zo’n bijzonder monument geeft je het trotse gevoel van ‘Dit is onze Delftse molen!’

Meer weten of kennismaken?
Stuur een mailtje naar Marjolein Kenselaar via evenementen@delfstemolen.nl.

We vertellen je graag meer.

Kijk ook eens op:
Facebook & Instagram: @DelftseMolen
www.delftsemolen.nl

Delftse Molen de Roos
Phoenixstraat 111-112
2611 AK Delft